نکات مهم در انتخاب رشته کارشناسی ارشد

می دانید که مرحله انتخاب رشته کارشناسی ارشد در تمامی مقاطع تحصیلی از اهمیت بسیاری برخوردار است و حساسیت هایی را به همراه دارد.در مقطع کارشناسی ارشد نیز با توجه به اینکه داوطلبان پیش از این فضای انتخاب رشته را تجربه کرده اند اما با این حال با نگرانی هایی مواجه می شوند که احتمال اشتباه در این مرحله را افزایش می دهد.در انتخاب رشته با توجه به استعداد، توانایی، علاقه و شناخت خودتان تصمیم آگاهانه بگیرد،زیرا ممکن است تغییرا انتقال رشته برای شما مقدور نباشد. .انتخاب اول با انتخاب آخر از نظر اولویت نمره تفاوتی ندارد، سعی کنید اولویت شما بر اساس استعداد و
علاقمندی تان، رشته و دانشگاهی که انتخاب می کنید باشد. در ادامه مطلب اطلاعات کامل در زمینه نحوه و نکات انتخاب رشته کارشناسی ارشد توضیح خواهیم داد.
تعیین اولویت انتخاب رشته کارشناسی ارشد

عده ای از داوطلبان که رتبه خود را اصطلاحا درخشان نمی بینند, با جمع زدن ظرفیت پذیرش یک یک دانشگاههای مورد انتخاب رشته و محاسبه فاصله رتبه خود از عدد بدست آمده, از انتخاب رشته منصرف می شوند. اشتباه این عزیزان از آنجا ناشی می شود که آنها با نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاهها آشنایی ندارند.عدم انتخاب رشته های متناسب با رتبه داوطلب که شاید این اشتباه بدترین و مه مترین بین آنها باشد. فراموش نکنید بازه
مطلوب و متناسب با رتبه خود باید انتخاب شود، در غیر این صورت فرصت انتخاب رشته خود را از دست می دهید. انتخاب این بازه مناسب نیازمند به اطلاعات آماری می باشد.انتخاب شهر محل تحصیل برای داوطلبان اهمیت زیادی دارد. اکثر داوطلبان یا تهران یا شهر محل سکونت خود را به عنوان شهر محل تحصیل انتخاب می کنند. انتخاب شهر دیگر، یعنی تحصیل در شهر دیگری برای چندین سالی که تحصیل ادامه دارد.
نکاتی در مورد انتخاب رشته کارشناسی ارشد

یک مزیت عالی ادغام آزمون برای داوطلبان این می باشد که انتخاب رشته بعد از مرحله اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد سراسری 97 بوده و داوطلبان می توانند با آگاهی کامل از نتیجه ای که کسب کرده اند اقدام به انتخاب رشته کارشناسی ارشد سراسری 97 و انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 97 کنند.با توجه به اینکه تغییر رشته، تغییر گرایش و انتقال دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد در حیطه وظایف سازمان سنجش*آموزش کشور نبوده و هیچ*گونه اقدامی نیز از سوی این سازمان میسر نیست، به داوطلبان توصیه می* کنیم هنگام انتخاب* رشته دقت لازم را داشته باشند.برای اطلاع از میزان شهریه* ثابت و متغیر دوره* ها و رشته*های مختلف تحصیلی در دانشگاه* ها به پایگاه اینترنتی دانشگاه* مربوطه مراجعه نمایید. در ضمن دانشگاه های دوره* نوبت دوم از ارائه خوابگاه، سرویس ایاب و ذهاب و مسائل رفاهی معذور هستند بنابراین به داوطلبان توصیه می کنیم که انتخاب خود را بومی کرده و کد رشته* محل سکونت خود را انتخاب نمایند.
داوطلبان در کارشناسی ارشد چگونه باید انتخاب رشته کنند؟

داوطلبان پس از مرحله آزمون و اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد باید خود را برای انتخاب رشته که یکی از مراحل سرنوشت ساز می باشد آماده نمایند. زیرا آینده شما به انتخاب درست و صحیح انتخاب رشته بستگی دارد.بنابراین توصیه می کنیم به دلیل محدود بودن زمان انتخاب رشته، اطلاعات خود را به موقع جمع آوری کنید تا در مدت زمان معین که از سوی سازمان سنجش اعلام می شود با خیال آسوده کد رشته های خود را انتخاب کنید. یکی از رایج ترین سوالات داوطلبان در زمینه شهریه کارشناسی ارشد می باشد که برای اطلاع در این زمینه می توانید بر روی لینک شهریه کارشناسی ارشد آزاد 98 – 97 کلیک نمایید.بسیاری از داوطلبان هستند که رتبه های بسیار خوبی را کسب کرده اند اما هنگام انتخاب رشته دچار اشتباهات بسیاری می شوند و این اشتباه باعث می شود داوطلبان زیادی انتخاب رشته درستی انجام نداده باشند و شانس های خود را ناخواسته به خاطر عدم اطلاعات از دست داده باشند و شانس داوطلبان دیگر در صورت اشتباهات شما بیشتر می شود.
ویرایش اطلاعات در زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد

یکی از مشکلاتی که بسیاری از داوطلبان ارشد با آن رو به رو هستند،این است که برخی از اطلاعاتی که هنگام ثبت*نام وارد سیستم کرده*اند با حقیقت مغایرت دارد،در این شرایط داوطلب ضرورت دارد هنگام انتخاب رشته گزینه اطلاعات (معدل،رشته و محل تحصیل دوره کارشناسی) مورد تایید نبوده و دارای مغایرت است را انتخاب کنند و نسبت به اصلاح اطلاعات خود اقدام نمایند.با توجه به برخی اصلاحات و همچنین اعلام رشته محل*های جدید علاوه بر رشته*های تحصیلی مندرج در دفترچه راهنمای آزمون کارشناسی ارشد از سوی دانشگاه ها و به منظور مساعدت برای تکمیل فرم انتخاب رشته و درج کدرشته* محل*های انتخابی، به داوطلبان مجاز اجازه داده شده است برای ویرایش انتخاب رشته خود اقدام کنند.در غیر این صورت داوطلب از پذیرش در این آزمون و آزمون سال بعد محروم خواهد شد و حق هرگونه اعتراضی از وی سلب می گردد.یکی از سؤالاتی که برای برخی داوطلبان در هنگام انتخاب رشته مطرح می*شود این است که آیا ثبت*نام و پذیرش در نوبت دوم،باعث محرومیت از شرکت در آزمون در سال آینده می شود؟در پاسخ به این سوال باید بگوییم داوطلبانی که در نوبت دوم(دوره شبانه) یا موسسات غیر انتفاعی و پردیس*های خودگردان پذیرش شوند اما ثبت*نام نکنند، می*توانند در آزمون سراسری سال آینده نیز شرکت کنند و از شرکت در آزمون محروم نمی*شوند،حتی چنانچه داوطلبی در یکی از دوره*های شهریه پرداز(دوره*های شبانه،موسسات غیر انتفاعی و پردیس*های خودگردان)،پذیرش شود و ثبت*نام کند،چنانچه قصد انصراف از تحصیل داشته باشد،می تواند پس از تسویه حساب مجددا در آزمون سال بعد شرکت کند. در حالی که طبق قوانین موجود،چنانچه داوطلبی در آزمون*های کارشناسی و کارشناسی ارشد نوبت اول(دوره های روزانه) پذیرش شود اما برای ثبت*نام اقدام نکند،از شرکت در آزمون سال آینده محروم می*شود، در ضمن باید به اطلاع داوطلبان برسانیم که تکمیل ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد سراسری برای شما این امکان را فراهم می کند تا در صورت پذیرفته نشدن در رشته مورد نظر شانس خود را با شرکت در تکمیل ظرفیت مجددا امتحان نمایید.