با سلام به همه دوستان
تو این تاپیک تصمیم داریم که با کمک یکدیگر، طراحی یک ساختمان مسکونی با اسکلت فلزی رو از ابتدای مدلسازی تا تحلیل و طراحی آن در ایتبس و کنترل آن و انشا... طراحی اتصالات مختلف ساختمان، دنبال کنیم. که به مرور این روند به صورت تصویر ارائه میشه در ادامه همین تاپیک.
برای شروع فکر میکنم اگر از یه ساختمان ساده تر شروع کنیم، بهتر باشه. انشا... بعد از اتمام این سازه و با بررسی نظرات دوستان، ساختمانهای بلندتر و یا ساختمانهای با سیستمهای متفاوت تر و یا پلانهای پیچیده تر رو هم با هم دیگه کار خواهیم کرد.
من اینطور تصمیم گرفتم برای مشخصات پروژه:
یه ساختمان با 4 طبقه مسکونی، خرپشته هم داره، در منطقه ای با خطر نسبی زلزله خیلی زیاد، خاک منطقه نوع 2، اسکلت فلزی، جهت x قاب خمشی متوسط، جهت y، مهاربند ضربدری، آیین نامه مورد استفاده: AISC-ASD89
که سعی میکنیم هم تحلیل استاتیکی و هم طیفی رو روش انجام بدیم (اگرچه شاید تحلیل طیفی برای ساختمانهای با شرایط خودش استفاده میشه، ولی برای آموزش اینجا هم هر ساختمانی رو که آموزش بدیم، تحلیل طیفی هم روش انجام میدیم)
پلان رو هم سعی میکنم منظم و ساده باشه تا برای شروع مناسب باشه. که در ادامه پلانش رو میذارم.
باز اگر دوستان پیشنهدی دارند که فکر میکنند در شروع کار مفید خواهد بود، حتما بیان کنند.
فقط چون آماده کردن آموزش به صورت تصویری و گام به گام کمی وقتگیر هستش، امیدوارم دوستان نیز حوصله کافی داشته باشند.
من سعی میکنم که آنچه در توانم هست و میدونم رو تو این تاپیک در اختیار دوستانم قرار دهم. امیدوارم دوستان دیگر هم در این بحث شرکت کنند تا مطالب کامل گفته بشه و تاپیک پرباری بشه.
موفق باشید
![]()