با استفاده از این دستور میتوانید از فایل جاری یک بلاک تهیه کنید و به عنوان یک فایل جداگانه آن را ذخیره کنید.
برای اجرای دستور باید نام کامل آن را در مقابل خط فرمان تایپ کنید.
و یا با تایپ خلاصه دستور W در مقابل خط فرمان آن را اجرا کنید.
![]()
بعد از اجرای دستور پنجره گفتگوی Write Block فعال میشود.
Source :
این بخش نحوه انتخاب موضوع است.
Block :
این گزینه برای انتخاب بلاک های موجود در فایل جاری استفاده میشود. توجه داشته باشید که در صورت عدم بلاک در فایل جاری این گزینه غیر فعال خواهد بود.
Enter drawing :
با انتخاب ابن گزینه میتوانید محتویات فایل جاری را به عنوان موضوع انتخاب کنید و یک فایل جدید تولید کنید. توجه داشته باشید این گزینه موضوعاتی که در فایل استفاده نشدند را انتخاب نخواهد کرد.
به طور مثال اگر در فایل شما لایه Layer-01 وجود داشته باشد و موضوعی در آن ترسیم نشده باشد در فایل جدید از بین خواهد رفت.
Objects :
با انتخاب این گزینه میتوانید موضوعاتی را در فایل جاری انتخاب کنید و به عنوان یک فایل جدید در جایی دیگر ذخیره کنید. با انتخاب این گزینه بخش های مربوط به انتخاب موضوع و انتخاب نقطه نیز فعال میشوند.
Base point
![]()
در این بخش شما نقطه درج بلاک را تایین میکنید. توجه کنید که نقطه مناسب درج کمک فراوانی به صرفه جویی در وقت و استفاده از دستورات کنترلی میکند.
X : در این قسمت میتوانید با تایپ مقدار مناسب ، جای درج بلاک را در محور X مشخص کنید.
Y : در این قسمت میتوانید با تایپ مقدار مناسب ، جای درج بلاک را در محور Y مشخص کنید.
Z : در این قسمت میتوانید با تایپ مقدار مناسب ، جای درج بلاک را در محور Z مشخص کنید.
به طور پیش فرض مقادیر بالا صفر است . اگر جای فعلی موضوع انتخاب شده برای ساختن بلاک، در فایل برای شما مهم است و نیاز دارید که بلاک ایجاد شده نسبت به مختصات خود درج شود مقادی را تغییر ندهید.
Pick point : با انتخاب این گزینه میتوانید در صفحه گرافیکی با انتخاب یک نقطه مخل درج بلاک را به صورت دستی انتخاب کنید . این روش پر کاربرد ترین روش است.
بعد از انتخاب نقطه مورد نظر به پنجره گفتگوی Write Block باز میگردیم ، با این تفاوت که در مقابل X , Y & Z مقادیری نمایان شده است.
![]()
این مختصات نقطه انتخابی است و نگران روند نبودنش نباشید و اگر لازم است که این بلاک همیشه در فایل های دو بعدی استفاده شود مقدار Z را به صورت دستی همیشه صفر کنید. تا هنگام کار مشکلی پیش نیاید.
Objects
![]()
در این بخش شما موضوعات را برای ساخت بلاک انتخاب میکنید.
Select object : با انتخاب ایکون سمت چپ میتوانید به محیط گرافیگی اتوکد بازگردید و موضوعات لازم برای ساخت بلاک را انتخاب کنید.
با انتخاب ایکون سمت راست میتوانید موضوعات لازم برای ساخت بلاک را به استفاده از فیلترها انتخاب کنید. "در بخش مرتبط به صورت مفصل بیان خواهد شد"
Retain : با انتخاب این گزینه هنگام اتمام ساخت بلاک موضوعات انتخاب شده تغیری نمیکنند و بلاک ساخته میشود.
Convert to block : با انتخاب این گزینه هنگام اتمام ساخت بلاک موضوعات انتخاب شده به بلاک تبدیل میشوند و بلاک ساخته میشود.
Delete : با انتخاب این گزینه هنگام اتمام ساخت بلاک موضوعات انتخاب شده حذف میشوند و بلاک ساخته میشود.
No object selected : این اخطار برای این است که کاربر بداند که هنوز موضوعی انتخاب نشده است.
Destination
در این بخش محل ذخیره فایل جدید و واخد ان را مشخص میکنید.
File name and path :
در این قسمت شما میتوانید آدرس و نام فایل جدید را برای ذخیره مشخص کنید. با استفاده از ایکون سمت راست میتوانید این بخش را با استفاده از امکانات Windows انجام دهید.
Insert units : در این قسمت میتوانید واحد درج بلاک ساخته شده را انتخاب کنید. اگر در این بخش دقت کافی نداشته باشید هنگام کار با فایل هایی با UNIT های گوناگون دچار صرف وقت فراران خواهید شد.
به طور مثال اگر در یک فایل با واحد متریک، یک خط به اندازه یک واحد را هنگام تهیه بلاک ، واحد آن را سانتیمتر انتخاب کنیم ، هنگام درج بلاک در همان فایل جاری بلاک 10 برابر کوچک میشود. به زبان ساده واحد بلاک هنگام درج تبدیل میشود
با انتخاب OK بلاک ساخته شده و از فرمان خارج میشوید.