در صورتی که قبلا ثبت نام کرده و رمز عبور خود را
فراموش کرده اید از طریق
ايــن ليـــنک
آنرا بازیابی کنید.
سلام مهمان گرامي؛
خوش آمدید، براي مشاهده تالار با امکانات کامل ميبايست از طريق
ايــن ليـــنک
ثبت نام کنيد.
کاربر مقابل پست pikpak عزیز را پسندیده است: CivilF
آدمها وقتی میتوانند روی چتر شما آب بریزند که خودتان اجازه دهید
سلام دوست گرامی
قبل از هرچیز باید بگم هیچ کاری توی دنیا وجود نداره که خیلی سهل و راحت باشه و در عین حال غیرقابل انجام، پس هرچیزی نیاز به تمرین و ممارست داره و متره کاری هوشمندانه و نیاز به دیدی باز و فراخ داره (کسی که اینکارو انجام داده باشه کاملا متوجه میشه من چی میگم).
در اوایل این تاپیک من چند نکته رو برای یک مترور خوب بیان کردم قبل از هرچیز شما باید اعتماد بنفس داشته باشید اصلا به این فکر نکنید که هیچی بلد نیستید، اینکه بلد نیستید با نرم افزار کار کنید یا ...... همه اینها در جای خودش آنقدر برای شما ملموس خواهد شد که شاید الان دور از ذهن بنظر برسه. برای شروع از ابتدایی ترین چیزی که در اختیار دارین شروع کنید، یک فهرست بها!! اصلا فکر نکنید که چیزه کمیه بلکه پایه و اساس شروع یادگیری شماست. فهرست بها را مطالعه کنید با فصولش آشنا بشید و ضمائمش رو بخونید. اینکه واحد اقلام مختلف چیه؟ مترمکعب برای کدوم اقلامه؟مترمربع، مترطول، ...........
وقتی شما بدونید به عنوان مثال واحد آجرکاری یک و نیم آجره مترمکعبه پس میدونین سه بعد باید داشته باشید ( طول،عرض،ارتفاع ) اما واحد آجرکاری با آجر یک و نیم آجره مترمربع ( طول و عرض ) به همین ترتیب سایر اقلام. همچنین باید بتونین خوب نقشه خوانی کنید و تجزیه و تحلیل کنید میتونید از نقشه های کوچک و ساده شروع کنید . دتایلهای مختلف رو موشکافانه بررسی کنید کم کم وارد مراحل بعدی بشید. متأسفانه حضور افرادی که انرژی منفی به آدم میدهند هرچند به تعداد اندک هستند اثرشان بیشتر از سایر افراد هست تصمیم داشتم این تاپیک را ادامه ندهم اما شما باعث شدید من کارم رو شروع کنم حتی اگه شده فقط با شما یکنفر!! پس با هم از همین گام ادامه میدهیم گام اول: فهرست بهاء
ویرایش توسط raha90 : ۳۰ ۱۰ -۱۳۹۱ در ساعت 20:51
10 کاربر مقابل پست raha90 عزیز را پسندیده اند: admin,boushehromran,juki,m.a.i,mohammad r,nejla,pikpak,rahimi1362,rojin,salammemar
سلام مهندس خسته نباشید
ممنون از اینکه منو راهنمایی کردید.
من فهرست بها رو گرفتم. اما شروع کردن از نقشه های ساده که گفتید رو اگه چیزی دارید که کمکم کنه ممنون میشم بذارید.
درضمن فقط من نیستم که این مطالب رو دنبال میکنم بچه های زیادی مثل من با همین مشکل رو به رو هستنو موضوع رو دنبال میکنن. اگه چیزی نمیگن شاید گاها اینترنت دم دستشون نباشه یا...
اما حتما این مطالب مورد نیاز خیلی هاست.
ممنون از راهنماییها و آموزشهای خوبتون
3 کاربر مقابل پست pikpak عزیز را پسندیده اند: admin,Ali.rahimizad,m.a.i
آدمها وقتی میتوانند روی چتر شما آب بریزند که خودتان اجازه دهید
سلام
منم ناپیوسته بودم و متره نداشتیم هیچی هم بلد نیستمولی میگن کلاسای مجتمع فنی خوبه ، اتفاقا منم خودم از این تاپیک دنبال میکنم ممنون میشم اگه دوستان این تاپیک رو ادامه بدن
![]()
کاربر مقابل پست juki عزیز را پسندیده است: admin
با سلام
دوست عزیز کلاس بد وجود نداره این بستگی به خودمون داره که از یک کلاس چه انتظاری داشته باشیم هرچند فن بیان مدرس تأثیر گذاره اما هیچکدوم به اندازه خود آدم که برای یادگیری تلاش میکنه موثر نیست. قرار شد در گام اول از مطالعه فهرست بها شروع کنیم ( فهرست بها ابنیه ) آیتم های اون رو بخونید و با اقلام کار آشنا بشید.
4 کاربر مقابل پست raha90 عزیز را پسندیده اند: admin,boushehromran,juki,m.a.i
در پستهای قبل گفتیم که متره به دو روش باز و بسته انجام می گیرد. متره باز (تجزیه بها یا آنالیز بها) و متره بسته. آنچه که قرار است ما در این تاپیک به آن بپردازیم متره بسته می باشد. در این روش مقادیر و اوزان مصالح با توجه به واحدهای مورد نیاز ( که با مطالعه فهرست بها با آنها آشنا شدیم ) از روی نقشه و اسناد پیمان محاسبه نموده و در جداول مخصوص، که به آنها جدولهای صورت وضعیت می گویند ( جدول ریزمتره، خلاصه متره،....... ) وارد می نماییم سپس مقادیر بدست آمده را در قیمت واحد پایه که از فهرست بهای واحد پایه رشته مربوط استخراج کرده ایم ضرب نموده تا قیمت هر آیتم بدست آید. از روز جمع جبری قیمت آیتمها، قیمت خالص پروژه حساب می شود سپس به این قیمت ضرایب مربوط ( ضریب تجهیز کارگاه، ضریب پلوس یا مینوس، ضریب ارتفاع،................) ضرب می شود تا قیمت کل پروژه بدست اید.
برای انجام این عملیات باید مشخص شود که هر عملیات را با چه واحدی باید حساب کرد. وقتی واحد مشخص باشد محاسبه مقادیر کار به توان ریاضی، مهندسی و تجربه شخصی مترور بستگی دارد که بتواند به بهترین شکل ممکن محاسبات را انجام دهد.
بعضی از واحدهای که در فهرست بها مطالعه کردیم به قرار زیر است:
1-کارهایی که به مترمکعب محاسبه می شود؛ مانند عملیات خاکبرداری، خاکریزی ، بتن ریزی ، سنگ چینی، شفته ریزی، آجرکاری به ضخامت 35 سانتیمتر و بیشتر
2-کارهایی که به مترمربع محاسبه می شوند؛ کاشی کاری، اندودهای مختلف داخلی و خارجی، عایق کاری، تیرچه بلوک، طاق ضربی، .........
3-کارهایی که با مترطول اندازه گیری و محاسبه می شوند؛ قرنیزها، لوله کشی ها، واتراستاپ، جدول گذاری، .....................
4-کارهایی که با وزن حساب می شوند؛ کلیه عملیات فلزی، آرماتوربندی، سیمان، ......................
5-کارهایی که با عدد محاسبه می شوند؛ لوازم بهداشتی، ادوات برقی، .........................
6-کارهایی که با ترکیب دو واحد محاسبه می گردند؛ مانند مترمکعب/کیلومتر برای حمل خاک، ..................
10 کاربر مقابل پست raha90 عزیز را پسندیده اند: admin,boushehromran,juki,m.a.i,mohsencivil65,nejla,pikpak,rojin,rui_acm,salammemar
5 کاربر مقابل پست salammemar عزیز را پسندیده اند: admin,Ali.rahimizad,cute_kija,juki,pikpak
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)