سلام مهمان گرامي؛

خوش آمدید، براي مشاهده تالار با امکانات کامل ميبايست از طريق ايــن ليـــنک ثبت نام کنيد.

در صورتی که قبلا ثبت نام کرده و رمز عبور خود را فراموش کرده اید از طریق ايــن ليـــنک آنرا بازیابی کنید.

اسپیسر چیست؟

پاسخ یاب یافتن سریع پاسخ ها ویژه آزمون نظام مهندسی

برای مشاهده راهنمای استفاده از امکانات سایت و روش ایجاد تاپیک جدید اینجا کلیک کنید.

برای ارتقا عنوان کاربری خود به کاربر ویژه و دسترسی به بخش ویژه VIP اینجا کلیک کنید.
نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2

موضوع: اسپیسر چیست؟

  1. Top | #1


    تاریخ عضویت
    مهر -۱۳۹۹
    عنوان کاربر
    کاربر سایت
    نوشته ها
    5
    پسندیده
    0
    مورد پسند: 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    137

    اسپیسر چیست؟

    [تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند. ] باعث محافظت بتن در برابر فرسایش و خوردگی می*شوند که یکی از مهمترین چالشهای صنعت ساخت و ساز می باشد. بتن پر مصرف ترین ماده مصرفی توسط انسان بعد از آب می باشد. تمام پروژه های عمرانی خرد و کلان، شهری، صنعتی، راهسازی، آب و فاضلابی و… تکیه بر این مصالح دارد، عمر و دوام بتن تعیین کننده بهره وری اقتصادی کل آن پروژه می باشد و حال آنکه ارزش بتن نسبت به کل این پروژه ها درصد ناچیزی به خود اختصاص می دهد.

    عوامل مختلفی منجر به کاهش عمر بتن می شود. اجرای بد بتن در اول کار یکی از مهمترین عوامل کاهش دوام بتن می باشد. طرح اختلاط بد بتن، مصالح نامطلوب، اجرای بتن ریزی غیر استاندارد، عمل آوری نامناسب و عدم تنظیم کاور بتن از مهمترین عوامل اجرائی در کاهش عمر و دوام بتن می شوند.
    دومین عامل در کاهش عمر بتن، محیط بتن می باشد. هرچه محیط بتن تهاجمی تر باشد، عمر بتن کاهش می یابد. محیط های اسیدی، آلودگی هوا، حضور یونهای کلرید و سولفات در محیط اطراف بتن، سایش ناشی از جریان آب و رسوبات همراه آب، تغییرات دمائی هوا و یخ زدگی بتن عوامل اصلی در استهلاک بتن سخت شده می باشند.
    زمانی که بتن با کیفیت پائین تولید شود و با شرایط غیر استاندارد اجرا شود و در محیط خوردنده قرار گیرد بیشترین آسیب و استهلاک را باید انتظار داشت و قطعا این بتن عمر و دوام بالائی نخواهد داشت.

    با توجه به مقدمه فوق، در هر بخش از عمر بتن، از ابتدا تا پایان عمر تعریف شده استاندارد پروژه باید تمهیداتی مناسب رعایت شود تا عمر طراحی تضمین گردد. تنظیم کاور بتن نیازمند ابزاری می باشد که با دقت، راحتی و سرعت مناسب قابل انجام باشد. در گذشته استفاده از نخاله های ساختمانی جهت کاور بتن استفاده می شده اند. این روش علاوه بر دقت بسیار پائین و عدم پایداری تکیه گاه استفاده شده، نفوذپذیری بتن در لایه مرزی بتن با این نخاله ها بالا رفته و علارغم رعایت کاور، خوردگی اتفاقا با سرعت بسیار بالائی اتفاق می افتد. مشکل دیگر نیز ممانعت جریان بتن بوده است که باعث ایجاد حفراتی در اطراف تکیه گاه مربوطه می شود.

    انواع اسپیسر پلاستیکی


    اسپیسرهای پلاستیکی، قطعاتی مناسب جهت تنظیم کاور میلگرد می باشند که بیش از نیم قرن از استفاده آنها در دنیا می گذرد و امروزه در اغلب پروژه های عمرانی نقش ایفا می کنند. سبکی، قیمت مناسب، دقت بالا، پایداری حین مصرف و اجازه عبور بتن از مزیتهای اصلی این قطعات می باشند. سرعت بالای اجرای آرماتور بندی نیز از مزیتهای دیگر این قطعات می باشند.

  2. Top | #2


    تاریخ عضویت
    مهر -۱۳۹۹
    عنوان کاربر
    کاربر سایت
    محل سکونت
    تهران
    مقطع تحصيلات
    فوق لیسانس
    رشته تحصيلي
    عمران
    نام دانشگاه
    آزاد
    سال اخذ مدرک
    1395
    نوشته ها
    8
    پسندیده
    0
    مورد پسند: 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    140
    اسپیسر، این محصول از جنس پلاستیک است و بر اساس موقعیت مورد نیاز، طراحی می شود. در طراحی این قطعات چند مسئله باید رعایت شود:

    1. محل قرارگیری میلگرد بطوری طراحی شود که میلگردهای هدف به خوبی در آنها قرار گرفته و محکم در آنجا تثبیت شوند.
    2. فاصله سطح بیرونی میلگرد از نشیمنگاه میلگرد بر روی قالب بتن معین بوده و تلرانس قابل قبولی در قطعات تولیدی باشد.
    3. بدنه اسپیسر باید دارای حفراتی باشد تا شیرابه بتن به راحتی از آن عبور کرده و پشت اسپیسر تجمیع رخ ندهد و تمام بخشهای داخلی آن با بتن پر شوند.
    4. ضخامت بخشهای پلاستیکی در حداقل ممکن طراحی شود تا کمترین ضعف را در بدنه بتن ایجاد کند.


    توضیحات بیشتر موارد مهم و مؤثر در قیمت اسپیسر:

    [تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند. ] کالائی است که در ظاهر محصولی ساده بوده و قیمت تمام شده پائینی را به مخاطب القا می کند. قطعه ای سبک، بدون هیچگونه پیچیدگی فنی و با موادی نه چندان مهندسی انتظار می رود که ارزان قیمت باشد. این مسئله برای وقتی که یک محصول به بلوغ خود در بازار می رسد تا حدودی صحت دارد ولی کالائی که به تازگی به یک بازار عرضه می شود، نیازمند خدمات و پشتیبانی بسیار وسیعی است تا نظر مشتریان را به خود جلب کند. تجربه شرکت کپکو در مورد این محصول آکنده از تلاش و زحمات سالیان برای همه گیر شدن این محصول مهم در بازار کشورمان بوده است. سال 1382 زمانی که حتی اساتید عمران دانشگاه ها با حضور اسپیسر در بتن مخالف بوده اند تا مهندسانی که تحمیل این هزینه به پروژه را نالازم می دانستند با امروز قابل مقایسه نیست و این افتخاری است برای کپکو که این راه بسیار سخت را طی کرده ایم و امروز شاهدیم که این محصول جزو لاینفک پروژه های کوچک و بزرگ بوده است. این افتخار روزی یک قمار برای مؤسسان شرکت همگرایان تولید بود، اینکه به تولید محصولی پرداخته شود که اندک آشنائی از آنها در بازار بود ولی زمانی که دانستیم که فقدان این محصول در کشور چه آسیب بزرگی به اقتصاد کشور وارد می کند، دست به این قمار بزرگ زدیم. ساخت نزدیک به سیصد دست قالب اسپیسر با الگو برداری از شرکتهای معتبر اروپائی و آمریکائی کاری بود که طی یک پروسه زمانی چند ساله انجام شد و به موازات آن معرفی این کالا در دستور کار قرار گرفت. ورود به نمایشگاه های مختلف، نوشتن مقالات، کتاب و جلسات متعدد با اساتید و مهندسین صنعت ساخت و ساز کاری بود که حداقل پنج سال زمان به خود اختصاص داد. کم کم بازار به استقبال ما آمد و البته به موازات آن سودجویانی که فارغ از تمام این زحمات تدریجا سر و کله شان پیدا شد. همه ناملایماتی که تا به امروز از این قشر سودجو برایمان ایجاد شده در برابر اتفاق بزرگی که در صنعت ساختمان کشور افتاده قابل بیان نیست و امروز خوشحالیم که آثار ریسکی که شرکت کپکو در سال 82 انجام داد، در صنعت ساخت و ساز کشور هویداست.
    فارغ از تلاشها و سرمایه عظیمی که صرف رسیدن به بلوغ این محصول در کشورمان شده است، اسپیسرها به دلایل طرح شده در ذیل ارزشگذاری می شوند و امیدواریم که همه افراد و شرکتهائی که با ورود خود به این بازار، سعی در پاسخگوئی به این نیاز هستند با رعایت اصول حرفه ای به رشد هرچه بیشتر این محصول کمک نمایند.
    1- کیفیت مواد اولیه اسپیسر

    تاثیر مستقیم بر کیفیت اسپیسر داشته و عامل تعیین کننده قیمت اسپیسر می باشد. از آنجا که مواد اولیه اسپیسر میلگرد از مواد بازیافتی پلاستیک می باشد، کنترل دقیق کیفیت مواد اولیه مصرفی نیازمند امکانات آزمایشگاهی بوده و در غیر اینصورت، عدم قطعیت کیفی در اسپیسرهای تولیدی بسیار زیاد می باشد.
    2- وزن اسپیسر

    عامل وزن رابطه مستقیم با تحمل بار اسپیسر دارد و با فرض ثابت بودن مواد، اسپیسر سنگین تر تحمل بار بیشتری دارد. البته طراحی درست و اصولی اسپیسر می تواند باعث شود که یک اسپیسر با وزن کمتر تحمل بار بیشتری داشته باشد و این مسئله مستلزم داشتن دانش مهندسی مکانیک و مدل سازی قبل از تولید می باشد. استفاده از نرم افزارهای طراحی در طراحی درست اسپیسرها بسیار حائز اهمیت می باشد. از طرفی بالا رفتن دانسیته مواد می تواند به افزایش وزن اسپیسر منجر شود. این افزایش دانسیته در اغلب موارد به دلیل ناخالصی های سنگین موجود در مواد بوده که به شکنندگی قطعه منجر می شود.
    3- خدمات پس از فروش

    امکان خدمات بهتر به مشتریان نیازمند سازماندهی درست در واحدهای مختلف فروش، کنترل کیفیت، انبار و لجستیک و تولید در این راستا می باشد که این موارد همگی هزینه های سرباری است که جهت کسب و ارتقاء رضایت مشتریان یک شرکت متحمل می شود. اسپیسرها به دلیل تنوع در تولید و قیمت تمام شده پائینی که دارند، هزینه های سربار زیادی به خود جذب می کنند که از دید مشتری پنهان می باشد و در صورت حذف این خدمات، در کوتاه مدت توان پاسخگوئی اصولی شرکت به نیازهای کیفی مشتریان تحلیل می رود.
    4- تداوم و استمرار فعالیت

    هر شرکتی که با چشم انداز بلند مدت در یک صنعت ورود می کند، دائماً باید در حال نوسازی و احیای سیستم عملیات خود برای سرویس دهی بهتر به بازار هدف خود باشد. این مسئله در خصوص اسپیسر به معنای ساخت قالبهای جدید، برطرف سازی ایرادات تولیدات قبلی، نوآوری در محصولات جدید و بازسازی نهاده های مستهلک شده تولید می باشد. چه بسا افرادی با کمترین هزینه مشغول به تولید کالاهای اصلی با کمترین قیمت به هدف کوتاه مدت به بازار ورود می کنند و این آسیبی است که به شرکتهای با ماموریت بلند مدت وارد می شود. نوآوری ها همواره مورد هجوم افراد سودجو با کمترین هزینه شده و یکی از عوامل عقب ماندگی کشورهای جهان سوم عدم پشتیبانی لازم از مالکیت معنوی این دسته از شرکتهاست.
    ملاحظات مربوط به نگهداری اسپیسر:


    1. هنگامی که اسپیسرها برای مدت طولانی زیر نور مستقیم آفتاب قرار دارند، شکننده می شوند. بنابراین پوشاندن آنها در چنین شرایطی الزامی است.
    2. ماده اولیه مورد استفاده در تولید اسپیسرها پلی اولفین می باشد. این نوع پلاستیک در مقابل مواد اسیدی و بازی مورد استفاده در صنعت ساختمان مقاوم هستند.
    3. اسپیسرها در تمامی رنگ ها در دسترس و قابل تولید می باشند. ولی برای رنگ های به جز خاکستری و مشکی هزینه اضافه دریافت خواهد شد.
    4. استفاده از اسپیسرهای پلاستیکی در شرایط آتش سوزی بی ضرر بوده و این مطلب توسط موسسه فن آوری ساختمان در برلین تائید شده است.
    5. استفاده زیاد و بیش از حد روغن برای قالب بندی ممکن است باعث عدم پیوستگی کامل بین اسپیسرها و بتن اطراف شود. بنابراین باید دقت کافی در این خصوص به عمل آید.
    ویرایش توسط پرهام رضایی : ۰۵ ۰۲ -۱۴۰۰ در ساعت 13:16

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
وبسایت تخصصی مهندسی عمران و معماری به عنوان یکی از نخستین سایتهای تخصصی رشته های مهندسی، خدمت رسانی خود را در سال 1389 آغاز کرد.
تمامی فایلها و آموزشهایی که در سایت قرار می گیرند بصورت کاملا رایگان بوده و هدف ما ارتقا سطح علمی دانشجویان و مهندسان عزیز کشورمان بوده است.

اکنون ساعت 22:53 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.
ایمیل مدیریت سایت پست الکترونیکی مدیریت سایت: iromran@yahoo.com
X بستن تبلیغات
همکاري در فروش فايل سل يو